Branches

Goede adviezen baseren wij niet alleen op kennis van wet- en regelgeving of op ervaring, maar is daarnaast ook afhankelijk van een gedegen kennis van de branches waarin onze klanten werkzaam zijn. Onze accountants en fiscalisten zijn niet alleen deskundig op hun vakgebied, maar weten daarnaast ook wat er speelt in de branches van hun klanten. Dit laatste om u zo goed mogelijk en proactief te kunnen adviseren.  Wij bieden dan ook een breed pakket aan van financiële, fiscale en adviesdiensten voor bedrijven in het MKB (van klein tot en met middelgroot), maar ook voor ZZP'ers bieden wij een gepast dienstenpakket aan. 

ADW  Accountants is o.a. actief in de volgende branches:

Automotive, transport en logistiek.

In deze branche staan de rendementen al jaren onder druk, wijzigen fiscale maatregelen continue en is dus constant in beweging, letterlijk en figuurlijk. Onze adviseurs hebben veel ervaring en kennis om vragen die bij u op komen te kunnen beantwoorden. Tot ons klantenbestand behoren transport- en logistieke bedrijven, auto- en bandenservicecenters, inbouwstations, onderhouds- en reparatiebedrijven, dealers, autohandelaren, schadeherstelbedrijven, was- en poetsbedrijven en tankstations.

Recreatie, media en entertainment

Belangrijke aspecten in recreatieland zijn gastvrijheid en beleving. De consument wordt steeds kritischer waar het gaat om prijs en vrije tijdsbesteding. Dit vraagt dan ook om creatieve adviseurs die u op de hoogte brengen van fiscale voordelen en op de hoogte houden van actuele ontwikkelingen. Wij ondersteunen dan ook diverse vakantie- en recreatieparken, campings, jachthavens, kinderboerderijen en bungalowparken. Maar ook aan zeilcharters, touroperators en reisbureaus verlenen wij onze diensten, bijvoorbeeld beoordelingsverklaringen als men aangesloten is bij het SGR. Ook mediabedrijven zoals uitgevers van periodieken, exploitanten van websites en aanverwante ondernemers kunnen rekenen op de ervaren medewerkers van ADW Accountants.

Horeca

Horeca is letterlijk en figuurlijk constant in beweging. Vernieuwing is dagelijks aan de orde van de dag. Ook begrippen als gastvrijheid en beleving verdienen constante aandacht. Onze adviseurs zijn graag behulpzaam bij het maken van de juiste keuzes voor de bedrijfsvoering. Tot onze klantenkring behoren (grand)café's, restaurants, hotels, lunchrooms, cafetaria's, snackbars, cateraars, broodjesservices en partycentra.

Retail

Een branche met kansen en bedreigingen. Een steeds wispelturiger consument, Internet, wisselende seizoenen en de forse concurrentie zorgen voor uitdaging. ADW Accountants heeft veel ervaring en specifieke kennis waarmee bedrijven hun voordeel kunnen doen. Wij werken onder andere voor juweliers, kapsalons, opticiens, slagers, (banket)bakkers, franchise winkels van bijvoorbeeld Primera en Intertoys, schoenenwinkels, schoenherstellers, drogisterijen, boekhandels, kledingzaken, fietswinkels en -herstellers, motorshops, speelgoedwinkels en webshops in de meest uiteenlopende producten en diensten.

(Groot)handel

Wij hebben een jarenlange ervaring en specifieke kennis opgebouwd met betrekking tot de problematiek die bij dit soort bedrijven leeft. In onze relatiekring hebben wij o.a. groothandels in elektrotechnische artikelen, bouwmaterialen en roestvaststaal, maar ook een diversiteit aan handelsbedrijven, al dan niet online.

Bouw, groen en vastgoed

De sector Bouw, groen en vastgoed kent een grote verscheidenheid aan ondernemingen. Bouw, groen en vastgoed hebben hun specifieke aandachtspunten, het spreekt vanzelf dat de accountants en fiscalisten van ADW Accountants bekend zijn met de specifieke vragen die leven bij ondernemingen in deze sector. De voornaamste zijn aannemers, architecten, installatiebedrijven, afwerkingsbedrijven, tegelzetters, stucadoors, schilders, (metaal)constructiebedrijven, betonvlechters, klusbedrijven, lijmbedrijven, baggeraars, hoveniers, tuinontwerpers, loonwerkers, projectontwikkelaars en exploitanten van vastgoed.

Zorg en welzijn

Aspecten als bijvoorbeeld vergrijzing zorgen ervoor dat de gezondheidssector continue in beweging is. De vraagstukken die ontstaan zijn heel divers van aard. Het spreekt vanzelf dat wij hierbij (maat)oplossingen bieden die het beste bij de diverse situaties passen. Onze klanten in de medische sector en de zorg zijn o.a. huisartsen, tandartsen, mondzorgpraktijken, therapeuten, dierenartsen, fysiotherapeuten, medisch specialisten, kinderdagverblijven, dagbestedingscentra, zorginstellingen en zorgboerderijen.

Dienstverlening

Misschien wel de breedste branche, waarbij iedere dienstverlener zijn eigen specifieke problemen kent. ADW Accountants heeft een enorme verscheidenheid aan dienstverleners in haar klantenpakket, zoals consultants, ICT adviseurs, makelaars, assurantiekantoren, pensioenadviseurs, arbeidsbemiddelaars, uitzend- en detacheringsbureau's, reclamebureau's, webdesigners, signbedrijven, maar wij verlenen ook onze diensten aan beheermaatschappijen en stamrechtvennootschappen.

Maakindustrie

In het klantenbestand van ADW Accountants zitten diverse productie- en metaalbedrijven, maar ook toeleveranciers op het gebied van 3d reverse en 3d printing, lasbedrijven en lasscholen, installatiebedrijven, etc. Voor al deze bedrijven is specifieke branchekennis aanwezig.

Internet

Internet is niet meer weg te denken uit onze moderne maatschappij. Internetbedrijven hebben meer en meer invloed op ons dagelijks leven. Ook internetbedrijven weten zich ondersteund door ADW Accountants. Of het nu gaat om verkoop, marketing, strategie, ontwikkeling of het exploiteren van een site of webshop, ADW Accountants heeft hier specialistische kennis voor in huis of binnen handbereik. Specifieke klanten zijn o.a. webshops, exploitanten websites, webdevelopers en -designers, SEO-adviseurs.